torsdag 19 juli 2012

Blandsylt


Häromdagen gjorde jag även blandsylt hemma bestående av bär från frys och trädgård. Det blev lite röda vinbär, hallon, jordgubbar och blåbär. Här skulle det också varit en tjusig bild när jag hällde hemgjord sylt över mina nystekta pannkakor men.. vi åt ute och jag glömde kameran.

Recept Blandsylt:

2 l bär = 1kg bär
1 kg syltsocker

Rensa bären och koka upp tillsammans med sockret.

Koka i 10-15 min beroende på vilken konsistens bären har. Om du vill kan du lägga en sked sylt på ett fat och ställ in i kylen. Den konsistensen får den färdiga sylten. Är den lös koka lite längre är den för fast häll i lite vatten.
Skumma vid behov
Häll upp på varma och torra burkar.
Låt burkarna svalna
Smält paraffin och häll på högst upp i burkarna så håller de länge.

2 kommentarer:

  1. Härligt med sylt och marmelad! Försökte göra sylt på det som blev över efter min kallrörda jordgubbssaft men resultatet blev hårt som sten ;)

    SvaraRadera
  2. Funkar nog alldeles utmärkt på illrosa också! :)
    (och för övrigt är jag grymt imponerad av alla som orkar koka sylt... ) :)

    SvaraRadera