onsdag 18 juli 2012

Svarta vinbärsmarmelad

Semestertiden är bråda tider dvs skördetider.

Idag blev det marmelad av svarta vinbär. När jag sov över hos en kompis när jag var ung brukade det alltid finnas sådan marmelad så det betyder glada minnen. 
Prövade på skorpor och det smakade bra. Här kommer receptet:

Svart vinbärsmarmelad- grundrecept kan anpassas efter mindre mängd bär
2 l = 1kg svarta vinbär
2 dl vatten
700 g socker
½ tesked citronsyra ( kan uteslutas om den inte ska förvaras länge)

Blanda alla ingredienser (utom citronsyran) och låt koka i cirka 20 min.
Ta upp en sked marmelad och blanda med citronsyran. Häll tillbaka i marmeladen och rör om.
Låt svalna
Häll upp marmeladen i varma torra burkar
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar