torsdag 3 december 2009

Fulpyssel

Nu har armen piggnat till efter influensasprutan så nu är virk- och julklappsproduktionen igång igen men.... jag har ju inget att visa upp... Så jag får berätta om vårt fula familjepyssel istället. För ett tag sedan besökte vi familjesöndag på Hemslöjden. Vi skulle göra sprattelgubbar. Vi valde kartong istället för trä. Det verkade lite knepigt att försöka såga ut delarna...
Två sprattelgubbar blev det, en till varje barn men det var lite för svårt för barnen... så föräldrarna fick göra varsin. Alla barn i lokalen sprang runt runt och hade skattjakt ibland kom de förbi de svettiga föräldrarna och frågade: 'Är inte min sprattelgubbe klar snart '? Nej blev det alltmer ansträngda svaret.
Barnen limmade och målade lite sedan fick föräldrarna det roliga arbetet att försöka trä igenom trådarna och försöka få gubben att fungera. Föräldrarna i lokalen blev allt mer irriterade. Det är ett pyssel som vi inte ska pröva vårt tålamod med hemma... Efter att ha slitit i säkert två timmar åkte vi hem... Fem minuter efter hemkomsten hade ett ben på varje gubbe gått av.. Det var ganska tråkigt, det tog väldigt lång tid, det var varmt och eländet gick dessutom sönder så snart vi kom hem. Visst är det härligt att pyssla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar