torsdag 26 januari 2012

Statusrapport

Hej på er!


För er som undrar vad som hände med min tumme. Jag har idag klarat min första vecka med tumgips på höger tumme. Bara fyra veckor kvar sedan kanske jag kan börja småpyssla igen.


Ledbandet mellan tummen och handen är delvis av och därför måste det stadgas upp med gips i fem veckor.

Det har varit en kämpig vecka. Eftersom jag arbetar på kontor var det inte tal om att vara sjukskriven och att jag är högerhänt hade inget med saken att göra.


Jag har kämpat med min vänsterhand för att lära den göra saker den aldrig har gjort tidigare. Det har skapat en fantastisk trötthet. Framåt eftermiddagen är jag helt slut ungefär som om jag fått en stor klubba i huvudet. Det svåraste är att låta bli att använda högerhanden.


Men första veckan är säkert värst så nu kan det nog bara bli bättre.


Jag har pusslat ett pussel på 750 bitar men fick ta hjälp av sexåringarna på sluttampen.


Hoppas att vi ses snart igen!

fredag 20 januari 2012

Pysselpaus

Brukar i normalfall betyda paus för att pyssla. Just nu betyder det motsatsen...dvs paus från pysslandet!


Orsaken ser ni på bilden. Jag åkte längskidor igår och ramlade i en backe på hård konstsnö. Så förutom blålila märken i rumpan så har jag skadat höger tumme. Jag trodde att det var en liten stukning men efter att ha tillbringat större delen av dagen på sjukhus vill de skicka mig till handkirugen imorgon bitti för att undersöka om inte ligamenten är delvis av. Hursom helst så blir det inga skidor och inget handarbetande på minst en vecka. Vi får hoppas att ligamenten trots allt är hela för då går läkprocessen snabbare. Det ser nog lite värre ut än vad det är men det beror mest på en väldigt ambitiös undersköterska på akuten som tyckte att det var lika bra att gipsa...behöver jag säga att jag är högerhänt och har insett hur mycket man använder en tumme på en dag...


Jag hoppas att det går över snabbt så att vi kan ses snart igen!


Tills dess kanske jag ska läsa lite böcker !!

tisdag 17 januari 2012

Ismus/Musbjörn

Ett gammalt ufo har blivit klart.


En krokad väska till ett litet barn. Frågan är bara vad det blev för djur. Tanken var att göra en isbjörn men maken tyckte det såg ut som en mus. Vad tycker ni? Ismus/musbjörn? Det kanske är ett fantasidjur.

söndag 15 januari 2012

Bakhelg

Goddagens mina vänner! Jag försöker desperat träna till tjejvasan så jag har inte ork och tid att pyssla så mycket.

Barnen och jag gjorde dock chokladbollar i fredags. Receptet är gammalt från Trafikklubben som min bror var med i när han var liten.

Igår försökte jag göra saffransmakaroner med vit chokladtryffel. Vissa blev kladdigare än andra men de var ätbara i alla fall. Recpetet finns i Julnumret av Hembakat. Av chokladtryffeln som blev klar gjorde vi chokladmuffins.De blev gudomligt goda men inte så snygga... så de fick inte vara med på bild,


I går kväll gjorde jag och maken hemgjord sushi för första gången.Det blev väldigt gott!

måndag 9 januari 2012

Knästrumpa del 1

Idag började jag jobba efter julledigheten och idag blev den första av mina mönsterstickade knästrumpor klar! Nu gäller det att få tid att göra klart resten.

Den är ju inte perfekt på något vis men jag tror min gamla syslöjdslärare skulle vara stolt. Jag har faktiskt inte varit arg en enda gång!

fredag 6 januari 2012

Diskbänk

Vintern lyser med sin frånvaro så vi passar på att göra klart lite sommarprojekt istället.


Idag kom diskbänken till barnens lekstuga på plats. Maken har snickrat och jag har målat. Observera den avancerade pumptekniken som vi får prova framåt våren. I skåpet finns nämligen en vattendunk. Om ni vill se hur resten av lekstugan ser ut kolla på alla inlägg som har etiketten lekstuga.

torsdag 5 januari 2012

Januariskörd

Det är ett nytt år mina vänner och jag har dragit igång mitt stora ledighetsprojekt dvs att sticka mönsterstickade knästrumpor. Det går framåt men jag får visa framstegen om ett par dagar. Det är ingen vidare vinter i Östergötland. Det är regnigt och ruggigt. Förra året hade vi metervis med snö så här års. Men.. det finns ju fördelar med allt. Idag har vi t.ex. plockat in alla krukor som vi har glömt samt skördat!!


Vi har skördat grönkål!
Jordärtskockor ( somverkar ta över hela landet).


samt svartrötter som jag har glömt att ta upp. Jag vet inte om det går att äta dem men de verkar inte ha skadats av den lilla frost som varit. Spännande att skörda grönsaker i januari i Sverige!