söndag 31 januari 2010

I väntan på...

tävlingsresultatet som presenteras imorgon.. Sista chansen att delta i utlottningen !
Lite familjepyssel i väntan på att temperaturen skulle bli utevänlig.
Tiaror och trollspö från den här roliga boken som jag hittade på bokrean förra året. Mycket populärt hos fyraåriga tjejer.

lördag 30 januari 2010

Hjärta på tråd

Idag hade vi 30 minusgrader och minst en halvmeter snö. Det känns som om vintern kommer bli lång. Man behöver lite uppiggande projekt för att fördriva tiden till våren kommer. Snart är det Alla hjärtans dag och det är ju något man kan inspireras av i alla fall. Här är min skapelse Hjärta på tråd. Hjärtmönstret hittar du på Stjernsfalls blogg.

fredag 29 januari 2010

Tävla med Emilia


Emilias jättefina blogg Why keep to one project? firar ett år med en utlottning. Som ni märker är det lite dåligt med egna projekt just nu men det är mycket på gång.

tisdag 26 januari 2010

Tävling-geishamönster

Vinn mönstret till världens finaste geishor hos Pysselkiisen.

söndag 24 januari 2010

Halsband+Armband

Igår fyllde min mamma år. Hon fick ett virkat halsband och ett virkat armband.
De passar bra till jul tyckte hon.. Mönstret hittar ni förstås i Väldigt Virkat av Erica Laurell, min nya husbibel. Man virkar runt träkulor och det var väldigt roligt.

torsdag 21 januari 2010

Tröstfodral

Min stackars svägerska har ramlat och skadat knät. Självklart behöver hon lite uppmuntran.
Förmodligen är det sista mobilfodralet på ett tag. Nu har jag andra planer som måste förverkligas.

måndag 18 januari 2010

Beställningsjobb

Jag har slutfört mitt första beställningsjobb. Ett virkat hårband från "Väldigt Virkat" av Erica Laurell.
Hårbandet beställdes av min svärmor som skulle ha det som huvudbonad på Eksjö Stads Fruntimmerförenings årsmöte. Hårbandet är virkat i Plommonfärgat Catania och svart glittertråd.

lördag 16 januari 2010

Argentinaexport

Nu har mina gubbar gått på export till Argentina... Men det beror inte på något annat än att min vän Karin bor där och inte har möjlighet att komma hem till Sverige för att ta emot sina födelsedagspresenter. Karin är numera antropologdoktor och jag är mycket stolt över henne.
En antropolog måste var modig och stark och stridbar (som en amazon) när man utforskar nya miljöer. En antropolog måste också vara modern och kunna skriva en rapport på sin laptop från djungeln. Mönstret till gubbana hittar man i Virka läskiga söta figurer av Christen Haden.

torsdag 14 januari 2010

Prästkragefodral

Ja, jag har snöat in på mobilfodral för tillfället som ni säkert noterat.

Det här fordralet skickade jag till min vän som fyller på lördag. Naturligtvis är det virkat i restgarner.

lördag 9 januari 2010

Glamourtävling

Julen är slut, januari är vit och kall. MEN min blogg har haft 1000 fantastiska besökare vilket vi naturligtvis måste fira! Med en tävling! Jag lottar ut två glammiga mobilfodral. Lämna en kommentar i kommentarsfältet (skriv gärna vilket fodral du helst vill ha) så är du med i utlottningen om du länkar till min tävling så får du två lotter. Det går bra att kommentera även om man inte har någon blogg men var noga med att skriva din mailadress i slutet av kommentaren. Tävlingen pågår till den 31 januari.
Det svarta fodralet är lite större och nederdelen är virkat med silvertråd vilket syns bättre på översta bilden.

Det här fodralet är lite mindre och rosen är mer rosa än vad den översta bilden visar.

fredag 8 januari 2010

Pågående projekt 1

Ibland måste man ta sig an lite större projekt som man kan göra mellan alla mindre projekt. Nu har jag planer på att göra sex nya tabletter till vårt matbord. Tänkte att det kan vara praktiskt med tabletter som är tvättbara.. Här är första tabletten klar. Mönstret finns i Väldigt virkat av Erica Laurell och garnet heter Sunny och är ett merceriserat och gasserat bomullsgarn vilket gör det hela lite glansigt.

onsdag 6 januari 2010

Tävling hos Ida


Ni missar väl inte att Ida's kreativa har flyttat. Det firar hon med en tävling där man kan vinna jättefina smycken. Tävlingen hittar du här.

tisdag 5 januari 2010

Julklappar

Nu har jag firat julafton för tredje gången så nu har jag äntligen lite fler klappar att visa.
Pulsvärmare i restgarn till min 90-åriga mormor som blev överlycklig. Benvärmare till min 15-åriga brorsdotter, stickade i Järbos Vingagarn. Mönstret är från Drops Design.